Най-красивите плажове в България

Най-красивите плажове в България

България е истински рай за ценителите на красивите летни дестинации. Страната ни определено е сред тези, към които природата е била най-щедра и нарастващата й популярност сред туристите с едни от най-красивите плажове на Балканите е поредното доказателство за това. На територията на държавата ни се намират едни от най-привлекателните, чисти и екзотични плажове, които оставят горещи спомени в сърцата на техните посетители за една незабравима лятна почивка с аромат на море.
Плажовете по българското черноморие са много и най-често имат широки плажни ивици, кристални води и са обградени от страхотна и живописна природа.
Но кои всъщност можем да определим като най-красивите плажове в България? Eто и някои от тях:

 

Плаж Кабакум
Намиращ се в близост до слънчева Варна, плаж „Кабакум“ предлага екзотично морско преживяване за летуващите у нас. Той е сред фаворитите, заради равната и дълга плажна ивица, покрита със златист пясък и романтичните морски гледки, които създават усещане за пълноценна почивка и безвремие. За феновете на активната почивка, бреговете на Кабакум предлагат интересни игри, забавления, възможност за практикуване на различни видове морски спортове и добре прекарано време в различни заведения.


Riviera Beach – Free Zone
Плажът на комплекс "Ривиера" със сигурност е едно от най-приятните места, което може да се посети по северното черноморие. Свободната зона предлага голяма плажна ивица с кристална морска вода и закътани заливчета, разположени в парк с вековни дървета и в близост до приятни ресторанти и заведения. Мястото се намира само на около 17км от град Варна, а наблизо може да се посети и популярната забележителност - Аладжа манастир.


Слънчев ден
Плажът „Слънчев ден“, наричан още с името „Кокодива“ е разположен на 10 км североизточно от морската столица Варна и е едно прекрасно място за отдих. Крайбрежната ивица е разделена на няколко части, повечето от които са достъпни за всички посетители. Плажът е чист и поддържан, а водата не е дълбока, което я прави идеална както за деца, така и за възрастни без опит в плуването. За безопасността на посетителите се следи от разположените спасителни постове. Курортът предлага многобройни възможности за практикуване на водни спортове като гмуркане, каране на водни ски, джетове, лодки и други. По ивицата ще откриете и много приятни заведения с приемливи цени на храните и напитките.


Плаж „Трифон Зарезан“
Плажът е част от колоритния известен морски курорт „Златни пясъци“ и предлага на своите посетители много възможности за различни летни преживявания. От една страна може да се насладите на спокойствие и романтика, благодарение на красивите морски пейзажи и заливи, а от друга – да се потопите в динамиката на горещите дни, практикувайки различни спортове или запознавайки се с нови и интересни хора.


Нирвана
Плаж „Нирвана“ също се намира в северната част на „Златни Пясъци“. Райската крайбрежна ивица дарява плажуващите с красиви почивни мигове на наистина приятно и чисто място, далеч от градския шум и суета. Плажът разполага с удобства като осигурен паркинг, чадъри, шезлонги, душове и разнообразни забавления за малки и големи. „Нирвана“ несъмнено ще ви донесе усещане за мир и мечтано спокойствие.


Плаж След Тръбата
Прекрасният плаж се намира в красивия курорт „Св. Св. Константин и Елена“ – Варна и изобилства от прекрасни местенца, подходящи за натрупване на слънчев тен и нови морски впечатления от нашата страна.


Плаж Сахара
Плажът се намира в „Св. Св. Константин и Елена“ - в съседство до плаж Слънчев ден. Мястото предлага един божествен летен оазис с кристални води. Плажът е чист, безопасен и е перфектното място за почивка с деца. „Сахара“ отговаря на звучното си име, тъй като е лишена от големи тълпи от посетители, което прави плажа идеалното място за отдих и релакс край морския бряг.


Саут Бийч
Разположен по пътя между Варна и Балчик, плаж „Саут Бийч“ е едно от най-привлекателните места по българското черноморие. Любителите на качествената почивка могат да се насладят на прекрасни мигове край брега, разхождайки се по златистия, топъл пясък, прегърнати от слънчевите лъчи и страхотния морски климат, които доставят радост и удоволствие за всички сетива.

 

Любимото ни българско черноморие действително има какво да предложи както на любителите на екзотичните пътешествия, така и на родните летуващи. Страната ни изобилства от красиви плажове, със спиращи дъха морски картини, приличащи на произведения от велики художници, където всеки може да намери своя ваканционен ритъм и подходящи забавления, с които да направи лятото си незабравимо.