Какво трябва да включва ол инклузив почивката

Какво трябва да включва ол инклузив почивката


Нашите гости се интересуват от няколко основни неща при избора си на хотели в Златни пясъци. На първо място е това да открият евтина почивка на море ол инклузив. Какво точно обаче означава това? All Inclusive e термин от туристическия бранш означаващ - всичко включено в цената. Това „всичко“ обаче варира между различните хотели. Най-основните деления са на класически ол инклузив, при който в цената влизат изхранванията (закуска, обяд и вечеря), а често и междинни хранения. Освен това в цената влизат безалкохолните и алкохолни напитки, но обикновено последните са само местно производство. Ако искате да консумирате вносен алкохол, то трябва да търсите оферта за хотел с така наречения ultra all inclusive – респективно доста по-скъп.


Каквото и да си говорим обаче, когато търсите хотели в Златни пясъци ол инклузив е добре да се запознаете с това, какво предлагат и какво от предлаганото ще използвате. Грешно е да се мисли, че това означава „безплатен обяд“, защото всъщност всичко е калкулирано в цената. Ако сте в Италия например или друга кулинарна дестинация и искате да опитате местната кухня, то няма смисъл да плащате два пъти за храна – веднъж в хотела и веднъж на ресторант извън него. Златни пясъци предлагат приятни заведения, но за българските туристи може би ще се окаже по-изгодно да предпочетат ол инклузив хотел, тъй като няма да опитат нещо различно на алеята, а и цените със сигурност надвишават тези от механата до вас. В този случай се информирайте колко богата е блок масата, дали има бюфет за деца, в случай че пътувате с такива, и до колко часа работи барът, тъй като в някои хотели баровете затварят след определен час и всяко следващо питие се заплаща.
Ол инклузив почивката може да предлага и други удобства като например безплатен чадър и шезлонг, достъп до СПА център или анимация. Prestige 
Deluxe Hotel Aquapark Club например предлага изброените по-горе основни и междинни хранения, като към това се добавя включен местен алкохол и коктейли не само в лоби бара, но и в бара около басейна, Сред допълнителните забавления са включени тематични вечери – български фолклор, азиатска вечер, средиземноморска вечер, барбекю и вечерна програма четири пъти в седмицата. Едно от големите предимства на хотела е възможността за ползване на аквапарк и СПА център, както и безплатния трансфер, в случай че резервацията е направена директно от сайта.

Нашият съвет при избора на хотел в Златни пясъци на база ол инклузив е да сте наясно какъв тип почивка предпочитате и от кои удобства бихте желали да се възползвате. Не случайно предлагането на тази база на изхранване набира все по-голяма популярност, имайки предвид, че е изгодна и дава възможност за много пълноценна почивка. При избора на ол инклузив хотел в Златни пясъци няма нужда да се притеснявате къде ще се храните, колко ще ви струва и как ще се приберете, нито как ще прекарате времето си по забавен и интересен начин – мениджмънтът на хотела е помислил за всичко и вие знаете точно колко ще ви излезе почивката и с какви удобства може да разполагате. В допълнение на това ол инклузив ресторантите дават възможност да пробвате от много и разнообразни храни, да експериментирате в избора си на коктейл, както и да изпробвате различни преживявания без да се ангажирате с допълнителен бюджет за тях.