Как да изберем хотел за бизнес туризъм?


Как да изберем хотел за бизнес туризъм?

 

 

 

С настъпването на септември хотелите на Златни пясъци започват да посрещат по-малко чуждестранни туристи, но пък продължават да бъдат оживени от български гости. Една голяма част от тях са бизнес клиенти, възползващи се от възможностите за конферентен туризъм. Ранната есен е изключително подходящо време за провеждането не само на професионални и обучителни конференции, но и на тиймбилдинг мероприятия. Времето все още е приятно, алеите на курорта са вече спокойни, а хотелите са в пълна готовност да отговорят на изискванията на бизнес туризма.

Златни пясъци е може би едно от най-подходящите места за провеждането на конферентни събития, благодарение на добре изградената си инфраструктура, намиращото се в близост Летище Варна и неоспоримите си природни дадености, съчетаващи красиви плажове с природен парк. Ако посрещате гости от чуждестранна компания, можете да сте сигурни, че ще останат очаровани от нивото на предлаганата услуга, нашата кухня и прекрасното ни есенно море.

Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club е семейно ориентиран и няма налична конферентна зала, за сметка на което има възможност за наемане на такава в близки хотели или обособяване на подходящи зони в хотела при по-малък екип. Хотелът обаче се отличава като идеална локация за т.н. инсентив туризъм – това по същество е бизнес пътуване с цел мотивиране или възнаграждение на служителите за постигнат успех. Служителите възползващи се от подобен род стимули често се радват  на допълнителни забавления като тематични вечери, разходка с яхта и други.

Какво да вземем предвид при избора на хотел за бизнес туризъм?

Целта

На първо място бъдете напълно наясно с целите на това пътуване – дали ще бъде строго професионално, изискващо наличието на определени технически удобства – мултимедия, микрофони…или по-скоро се вписва в идеята на инсентив туризъм и за вас е важно служителите да си изкарат добре и да се почувстват специални с развлечения - ден в аквапарка например. Добре е да имате точна представа за това, което очаквате и да запознаете хотела-домакин с тези ваши очакавания. Дали предпочитате ол инклузив хотел или държите на наличието на а-ла-карт ресторант, дали за вас е важно да има осигурен транспорт от летището или пък басейн – със сигурност за бизнес пътуването е важно да има план. Не забравяйте, че колкото и да е приятно мястото, това е времето на вашите колеги и следва да го цените.  Често бизнес мероприятията се опитват да съчетаят различни професионални тренинги, с игри за подсилване на отборния дух и неминуемото забавление. Задайте тема и план за събитието и го следвайте.  

Друг важен момент при организирането на бизнес пътуване е да уточните политиката при консумация на алкохол и да решите дали да предпочетете хотел с постоянна свободна консумация (ол инклузив) – ако го направите за удобството на вашите служители, то не забравяйте да ги информирате каква е политиката ви за консумация на алкохол по време на престоя ви – както вече споменахме границата между почивка и работно пътуване е тънка, но съществена.

Достъпност

Несъмнено е важно да изберете локация с лесна достъпност до летище или основни пътни артерии. Златни пясъци е прекрасен избор с близкото летище Варна и все по-големия брой полети от и до там. Директният полет до Истанбул всъщност дава възможност гостите да пристигнат с едно прекачване от почти всяка точка на света.

Настаняване

Има значителен ръст в търсенето на нетрадиционни локации или с други думи, не е задължително да изберете огромен хотел с конферентен център, стига хотелът ви домакин да съдейства в организацията на конферентната част от събитието.

Бюджет

Несъмнено когато говорим за бизнес цената не е без значение. Хотелите на Златни пясъци са много достъпни, а богатият ол инклузив намаля разходите за храна и напитки, които са основно перо в бюджета при настаняването на големи групи.

Анимация

Ако нямате предварителен план за тиймбилдинг активностите, можете да се обърнете към фирма, специализирана в организацията на такива събития  - мениджмънтът на хотела, който сте избрали би могъл да ви помогне в избора на подобен местен партньор.

При всички случаи изборът ви от хотели на Златни пясъци е богат, било то за бизнес туризъм или просто за семейна почивка в гонене на отминаващото лято – тогава, когато предлагаме нашите специални септемврийски пакети.